logo dlaStudenta.pltopInformator miejski
Poznań

Jesteś tutaj:
 
Logo

Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu

Studiuj dla bezpieczeństwa!



Opinie (29)

Średnia ocena 4.17/5
 
 
 
 
 

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Dodaj opinię
  • zadowolonyOcena 4/5
     
     
     
     
     

    postawiłem na studia w wyższej szkole bezpieczeństwa i nie żałuje, studia były ciekawe, kadra w iwekszosci wykwalifikowana i kompetentna, na korzysc takze sporo zajęć praktycznych i terenowych a nie tylko teoria

    garki, 2017-07-02, 11:58:44
  • jest lepiej niz okOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Uczelnia angażuje sie w rózne akcje i mają dobry program praktyk i staży to jest klucz do sukcesu. wyższa szkoła bezpieczenstwa choc specjalizuje sie w innym kierunku zapewnila mi taki rozwój i dzis nie martwie sie o prace po studiach.

    kikor, 2017-04-29, 14:52:13
  • cośOcena 5/5
     
     
     
     
     

    w dzisiejszych czasach to znośna uczelnia z dobrym programem kształcenia.

    noname, 2017-01-13, 22:58:00
  • we will seeOcena 5/5
     
     
     
     
     

    nie wiem jak będzie, ale wybrałam bezpieczeństwo zdrowotne na wyższej szkole bezpieczeństwa, wcześniej czytałam pozytywne opinie o tej uczelni,

    gano, 2016-10-28, 21:45:40
  • nabór zimowy wyższa szkoła bezpieczeństwaOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpiecz, 2015-12-30, 18:56:24
  • Nabór trwa!Ocena 5/5
     
     
     
     
     

    Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.

    Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpiecz, 2015-10-30, 17:13:30
  • niceOcena 4/5
     
     
     
     
     

    Ja studiuje na wyższej szkole bezpieczenstwa w Poznaniu i na razie nie żałuje, poziom ok, kadra na wysokim poziomie, no i jak sie trafi w promocje dobrą to cena jedna z lepszych na rynku. Mają jakieś porozumienie z komendą policji i jak się wybierze specjalizacje policyjna to w przypadku dostania sie szkolenie jest skrócone, teraz ide na mgr, jak jest z praca nie wiem, bo ja juz pracuje, zalezy tez gdzie chcesz pracowac

    momo, 2015-05-09, 01:36:45
  • kpiny nie uczelniaOcena 1/5
     
     
     
     
     

    Jedyne na plus co jest w tej uczelni to da się coś załatwić w dziekanacie i niskie czesne, ale za to robią studenta w balona. Przewaga wykładowców nudnych i takich, którzy potrafią uśpić całą grupę. Od niektórych dowiemy się tego samego co wykład.. Kierunek ratownictwo medyczne, przydatnych zajęć może 2-3, jedne zajęcia typowo ratownicze, gdzie uczymy się podstaw pierwszej pomocy na ledwo działającym fantomie, na którym można zrobić max 5 uciśnięć bo się zepsuje... I to ma być ratownictwo medyczne? Uczelnia otwarła kierunek będąc do niego nieprzygotowanym!! Uczelnia oszukała studentów odnośnie tego, iż będziemy mogli być prawdziwymi ratownikami. Po tych studiach przyjęli by nas do sprzątania podłogi w szpitalu..... Foldery reklamowe to jedna wielka BAJKA :c Już nie wspominając o podpisane umowy, które są niezgodne z polskim prawem i kara według uczelni niewygórowana 800 zł za skreślenie z listy studentów! Stracona kasa, czas i nerwy na te studia. Obóz sportowy? Chlanie poprzeplatane jakimiś rozrywkami, gdzie inne uczelnie mają specjalistyczne obozy z ratownictwa. Jak możemy nazwać uczelnie, która oferuje Ci wykształcenie a w zamian tego oszukuje Cię i nie daje Ci kwalifikacji do zawodu KRĘTACZE! Gdyby nie profesorowie, którzy zlitowali się nad nami i powiedzieli nam prawdę nadal byśmy żyli marzeniami... Napisze jeszcze coś odnośnie specjalizacji. Koleżanki wybrały sobie coś z sanepidem a tu się okazuje, że jest mało osób i nie zostanie otwarty i mają sobie wybrać coś z tego co zostało otwarte. Extra robienie w bambuko, bo przecież po co powiedzieć prawdę jak można kosić kasę. BARDZO NIE POLECAM, CHYBA ZE LUBISZ WKŁADAĆ KASĘ W BŁOTO Jak dobrze,że się z nią rozstałam!

    studentka bezpieczeństwa zdrowotnego, 2015-05-04, 17:15:32
  • Powtórka z matematyki przed maturąOcena 5/5
     
     
     
     
     

    fajnie, że ktoś organizuje taki kurs, chętnie skorzystam

    miśka, 2015-04-09, 21:34:06
  • uczcie się Ocena 5/5
     
     
     
     
     

    to że ktoś idzie na studia nie gwarantuje sukcesu, trzeba dać więcej od siebie, bo dziś za dużo tych magistrów, Uczelnia daje możliwości do rozwoju i pogłębiania wiedzy, dlatego ocena jest pozytywna.

    simon, 2015-03-15, 14:15:57
  • OKOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Na wyzszej szkole bezpieczenstwa mozna fajnie studiować. warto tez dokładniej zapoznać się z planami studiów, a przede wszystkim ze specjalnościami, dużo zajęć praktycznych, niskie czesne i przyjazny system stypendialny.

    nomen, 2015-02-28, 14:10:08
  • Nie polecam nikomu!Ocena 1/5
     
     
     
     
     

    http://epoznan.pl/news-news-55737-Zrezygnowal_ze_studiow,_musi_placic_uczelni._Szkola_wciaz_nalicza_odsetki

    Larek, 2015-02-22, 19:58:23
  • do niczegoOcena 1/5
     
     
     
     
     

    Ta pseudo szkółka nie nadaje się do tego by tytułować się Uczelnią! Bałagan mają wszędzie, nie trzymają się terminów (chyba że chodzi o TWOJE czesne- odsetki rzędu kilkuset złotych za brak wpłaty jednego miesiąca), odsetki od odsetek, robią w ciula ze wszystkimi bonifikatami które obiecują a których i tak nikt nie dostanie bo przy decyzjach okazuje się, że (oprócz zasad w regulaminie) są jeszcze nowe o których student nie wie. Niczego nie można się tam dowiedzieć. Lepiej zapytać swojego prawnika niż te kobiety z dziekanatu (same nie znają regulaminu studiów, można je zagiąć na byle paragrafie). Koniec licencjatu i już tam nie wróciłam, magisterka zakończona wspaniale na UAM :) Uczelni nie polecam, ocena ZERO!

    kasiula, 2015-01-04, 22:24:41
  • nabór zimowy wyższa szkoła bezpieczeństwaOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Fajnie, że mają nabór zimowy, skorzystam juz od marca

    elaborat, 2014-12-26, 22:38:47
  • całkiem nieźleOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Wyższa szkoła bezpieczeństwa to dobry wybór, widać, że uczelnia się rozwija, mają psychologie, nowe wydziały, po 2 latach od zakończenia studiów nie moge powiedzieć, studia zapewniły mi prace. W przyszłym roku otwierają nowy fajny kierunek prawo publiczne.

    Ksandero, 2014-12-06, 15:06:59
  • mega dobrzeOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Spoko Uczelnia, cenami pozamiatali wszystkich. Niektórzy wykładowcy dobrzy na maxa.

    nemo, 2014-09-26, 14:02:37
  • pedagogika na plusOcena 4/5
     
     
     
     
     

    Nie wiem jak inne kierunki w tej szkole, ale na pewno pedagogika stoi na wysokim poziomie. Znakomici fachowcy, ale przede wszytskim fajne zajęcia terenowe i praktyczne.

    klakier, 2014-09-10, 22:04:15
  • NieźleOcena 4/5
     
     
     
     
     

    Wkurzał mnie czasami bajzel w dziekanacie, ale jeśli chodzi o poziom to Uczelnie dobrze przygotowuje do zawodu.

    bigmilk, 2014-08-21, 19:24:11
  • Dobrze byłoOcena 5/5
     
     
     
     
     

    No cóż ja już absolwent od tygodnia. na Uczelni bywało różnie, ale merytorycznie dobrze przygotowuje do zaowodu. Polecam

    Geniu , 2014-07-23, 23:24:11
  • Psychologia w Poznaniu Ocena 5/5
     
     
     
     
     

    A ja się wybieram na Psychologie do WSB do Poznania, bo bułem tam na kilku kursach specjalistycznych i pomogły mi w pracy. Ciekawe specjalności i przyzwoite czesne to chyba wyróżnia ich w mieście.

    teka ministra, 2014-06-25, 23:44:06
  • wysokie stypendiaOcena 4/5
     
     
     
     
     

    bla bla podzielam poprzednią opinie. niezadowolone dzieci, a tak serio to jak sie ma wysok,ą srednio to mozna dostac bardzo atrakcyjne stypednium rektora co mi sie udalo w zeszlym roku wiec zamoiast narzekac do nauki!

    Magnetofon, 2014-06-15, 01:59:56
  • Polecam WSBOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Te złośliwe komentarze pisze ciągle ta sama osoba, wkurzona bo nie u ie czytać regulaminu, a tam wszystko jest napisane, pawda jest taka, że jak się wszystko terminowo zalicza to nie żadnych problemów. Kadra jest na wysokim poziomie, poza tym dużo ciekawych przedmiotów, szkoła na pewno dobrze przygotowuje do pracy w policji, nie bez przyczyny maja z nimi umowe. jestem na 3 roku i jestem zadowolona, obozy sportowe bede pamietac na zawsze:) pozdrawiam myślących a nie leserów!

    ola91, 2014-06-05, 21:44:54
  • Kpiny nie uczelniaOcena 1/5
     
     
     
     
     

    Jest to najgorsza uczelnia na jakiej można studiować. Uczelnia potrafi tylko ściągać pieniądze ze studentów nie oferując w zamian nic. Wprowadzają dodatkowe opłaty, każą płacić za wszystko. Ponieważ studenci potrzebowali różne zaświadczenia wprowadzili dodatkowe opłaty za ich wydanie. W chwili składania wniosków również za to trzeba zapłacić. Mają u siebie w uczelni wykładowcę o nazwisku Rzeczyński jest to stary dziadek który już dawno powinien grzać się przy piecu trzymają go tylko i wyłącznie dla tytułu. Fakt ten potwierdzony przez prodziekan. Wykładowca ten prowadzi wykłady, wykłady te są prowadzone niestarannie. W sali liczącej 3 grupy po około 30 osób mówi bardzo cicho nie można sporządzić notatek siedząc w drugiej ławce a co dopiero w ostatniej. Wykładowca rozpoczyna temat wkłada jakąś swoją myśl i nie powraca do tematu a wręcz przeciwnie rozpoczyna nowy. wychodząc z zajęć nie ma się żadnej wiedzy. Egzamin u tego pana natomiast jest koszmarem na zajęciach trwających 1 godzinę i 30minut podaje pytania przez godzinę w liczbie dwudziestu pytań złożonych, gdzie odpowiedz na jedno pytanie wyczerpuję jedną stronę papieru kancelaryjnego. Następnie informuje że zalicza w przypadku gdy jest udzielona odp poprawnie na 8 pytań ale nie będzie sprawdzał prac gdy nie będzie minimum udzielonych odpowiedzi na 10 pytań. Wykładowca ma zasadę uwalić na pierwszym egzaminie 98-99% studentów na poprawce bez możliwości dania szansy ponownie uwala. W chwili gdy studencin udają się w tej sprawie do dziekana w celu odwołania wykładowcy i wyznaczenia nowego u którego można zaliczać Pani dziekan informuje że nie jest w stanie nic zrobić i ze będzie trzeba u niego poprawiać ponownie, dodając że ona wie o zachowaniu tego wykładowcy bo wiele osób się na to skarży. Podsumowując TA SZKOŁA NIE JEST WARTA TWOICH PIENIĘDZY JEST TO POŚMIEWISKO, POTRAFIĄ TYLKO WYCIĄGAĆ PIENIĄDZE OD STUDENTÓW

    nata, 2014-01-25, 16:11:29
  • WSB z siedzibą w PoznaniuOcena 2/5
     
     
     
     
     

    "Studiowałam tu podyplomowkę i jestem zadowolona, zdobyłam wiedzę która teraz przydaje mi się w pracy" "Szkoła oferuje duży wachlarz możliwości poza zajęciowych:koła naukowe, konkursy, wyjazdy. Do tego dobra kadra. Moja ocena to 5/5 " "Studiuje tutaj już 3 rok i jestem bardzo zadowolony. Uczelnia daje duże możliwość, mocna kadra, szeroki program studiów i wspaniali ludzie z którymi studiuje. " Ludzie, uwatyżajcie - te opinie to nic innego jak chora propaganda tej szkoly. Kilka prawdziwych słów na temat tej uczelni ? 1. Kadra jaka nas uczyła, w dużej mierze byli to ludzie na prawdę wysoko postawieni, mieli wiedzę nie tylko teoretyczną i można było z nimi o czymś porozmawiać. Druga część kadry to były tylko i wyłącznie .. PANIE Z DZIEKANATU, które z kierunkiem studiów i z przedmiotem, który prowadziły miały tyle wspólnego co wypisywanie na kwitkach słów " Wyższa Szkoła BEZPIECZEŃSTWA..". Ale to może tyle pozytywów. WSB ma problem przede wszystkim z .. 1. seksoholizmem - każdego studenta musi wyrżnąć z ostatnich pieniędzy, aż dupa boli [co ciekawe, często rodzice również to odczuwają]. 2. Dobra organizacja w czasie i przestrzeni - pod tym hasłem kryje się okrutny chochlik. Okazuje się, że osoby pracujące tam zawsze mają na wszystko czas, a zegarki w czasie pracy im nie działają. Co innego jest w godzinach, gdy dziekanat ma czas na 'pracę własną', wtedy wystarczy przyjść lub zadzwonić minutę później i już nie zostaniemy obsłużeni - no chyba, że chodzi o kwestie płatności ;)) Poza tym wieczne problemy z kartami osiągnięć, z indeksami, z płatnościamip[zawsze jest za mało ;)] czy też z innymi formalnościami ze strony uczelni doprowadzają człowieka do szewskiej pasji. Wydaje mi się, że to tyle w tym temacie. Jeżeli mielibyście jakiekolwiek wątpliwości i pytania - śmiało zadawać! erewer@o2.pl Pozdrawiam serdecznie ;)

    Cookie, 2013-10-15, 13:39:47
  • magisterkaOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Zastanawiam sie nad magisterka w tej szkole (bezpieczeństwo publiczne) , warto tu studiować czy lepiej wybrać coś innego?

    Paola, 2012-08-23, 18:27:10
  • WSB Ocena 5/5
     
     
     
     
     

    W tym roku planuje wybrać się ta uczelnie na kierunek bezpieczeństwo :)

    Wojtek, 2012-07-29, 13:04:10
  • Wyższa Szkoła BezpieczeństwaOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Studiowałam tu podyplomowkę i jestem zadowolona, zdobyłam wiedzę która teraz przydaje mi się w pracy

    Olek, 2012-07-10, 10:39:55
  • WSBOcena 5/5
     
     
     
     
     

    Szkoła oferuje duży wachlarz możliwości poza zajęciowych:koła naukowe, konkursy, wyjazdy. Do tego dobra kadra. Moja ocena to 5/5

    Adaś, 2012-06-09, 14:12:13
  • :)Ocena 5/5
     
     
     
     
     

    Studiuje tutaj już 3 rok i jestem bardzo zadowolony. Uczelnia daje duże możliwość, mocna kadra, szeroki program studiów i wspaniali ludzie z którymi studiuje.

    Marek, 2012-05-31, 07:27:34


Informator miejski w mieście:

 
 

przejdź do wersji ogólnopolskiej »
REKLAMA
FB dlaMaturzysty.pl reklama